A Kommunikációs Nevelésért Egyesület, továbbá az Alkalmazott Kommunikációtudományi Kutatócsoport (EKE, Eger), a Miskolci Akadémiai Bizottság kommunikációtudományi munkabizottsága, tisztelettel meghívja Önt

sajtónyelvi-médianyelvi szakmai tanácskozására.

A rendezvény idei témája: A befolyásolás technikái a médiában. Figyelemfelkeltés, motiválás, megtévesztés és becsapás.

A tanácskozás ideje: 2020. április 24–25. (péntek–szombat)

helye:  Eszterházy Károly Egyetem  B épülete, 3300 Eger, Egészségház u. 4.

Folytatjuk a médiaüzenetek befolyásoló erejének, a rejtett tartalom szövegbe kódolási lehetőségeinek, technikáinak feltárását. A klasszikus tömegkommunikáció üzenettípusainak befolyásolási formáiról számtalan kutatás látott már napvilágot. Az újmédia térhódításának köszönhetően azonban a nyelvhasználat új formái jelentek meg, megváltozott az alkalmazott kódok aránya, ami a befolyásolás újabb technikáit, formáit teszi lehetővé.

A szervezők ezúttal olyan elméleti fölvetéseket, gyakorlati elemzéseket várnak, amelyek fókuszában a megváltozott kommunikációs kultúra, valamint az újabb kommunikációs eszközök által kínált befolyásolási technikák állnak.

Jelentkezni 15-20 perces előadással 2020. február 15-ig lehet a tanácskozás titkáránál, Hulyák-Tomesz Tímeánál (Eszterházy Károly Egyetem, Eger) a következő címen: tomesztim@gmail.com.

A szervezők a tanácskozás anyagából egy sajtónyelvi-médianyelvi tanulmánygyűjteményt szeretnének megjelentetni.

Eger, 2020. január 17.

A szervezők nevében tisztelettel és üdvözlettel: H. Varga Gyula